Forskellen mellem austenitisk og ferritisk rustfrit stål

Den vigtigste skelnen mellemaustenitisk rustfrit stålog ferritisk rustfrit stål ligger i deres respektive strukturer og egenskaber.

Austenitisk rustfrit stål er en organisation, der kun forbliver stabil ved temperaturer højere end 727°C.Det udviser god plasticitet og er den foretrukne struktur til de fleste stål, der undergår trykbearbejdning ved forhøjede temperaturer.Derudover er austenitisk stål ikke-magnetisk.

Ferrit er en fast opløsning af kulstof opløst i α-jern, ofte symboliseret som F. Inrustfrit stål"ferrit" henviser til den faste opløsning af carbon i a-jern, karakteriseret ved dets begrænsede carbonopløselighed.Ved stuetemperatur kan det kun opløse op til 0,0008% kulstof, og nå en maksimal kulstofopløselighed på 0,02% ved 727°C, samtidig med at det opretholder et kropscentreret kubisk gitter.Det er almindeligvis repræsenteret ved symbolet F.

Forskellen mellem austenitisk og ferritisk rustfrit stål

På den anden side ferritiskrustfrit stålhenviser til rustfrit stål, der overvejende består af en ferritisk struktur under brug.Den indeholder krom i intervallet 11% til 30%, med en kropscentreret kubisk krystalstruktur.Jernindholdet i rustfrit stål er uafhængigt af, om det er klassificeret som ferritisk rustfrit stål.

På grund af dets lave kulstofindhold udviser ferritisk rustfrit stål egenskaber svarende til rent jern, herunder fremragende plasticitet og sejhed med en forlængelseshastighed (δ) på 45 % til 50 %.Dens styrke og hårdhed er dog relativt lav med en trækstyrke (σb) på cirka 250 MPa og en Brinell hårdhed (HBS) på 80.

 


Indlægstid: 25. december 2023